9.11.2015

Jänistä pukkaa, vol. 2 ~Tiina

Heidi aloitti jänisteeman ja minä jatkan sillä. Puikoilta sujahtivat jo pari viikkoa sitten jänislapaset kaverin tytölle synttärilahjaksi. Lempiväri on kuulemma vaaleansininen (mitäh, onko toivetta, että tuon neljävuotiaan pinkkikausi joskus päättyy?! ;) ja kaikenmoiset karvaiset elikot olivat toivelistan kärjessä.

Malliksi valikoitui Ravelrya hetken selattuani Barbara Gregoryn "Flip Flopsy", iloiset veijarimaiset pupulapaset.


malli: "Flip Flopsy" by Barbara Gregory
lanka: Novita Nalle
puikot: bambuiset sukkapuikot 3 mm

Hieman kuhmuraista neulepintaa tuli, mutta silitysrauta pelasti jälleen kerran. Kummasti tasoittui kunnon höyrytyksellä.


Typy suostui ystävällisesti poseeraamaan lapaset käsissään ennen vasinaisen lahjan saajan lahjomista. Ovat neljävuotiaan käteen vielä isot, mutta kymmenvuotiaalle juuri passelit. Jouduin muutaman kerroksen neulomaan ekstraa kärkeen, jotta mahtuvat varmasti oikealle omistajalleen. 


 



Malli itsessään oli selkeä ja helppo noudattaa. Aika paljon pitkiä lankajuoksutuksia tuli, mutta suhteellisen hyvin onnistui niidenkin kietominen ja lopputulos onnistui näiltäkin osin. Lapaset neuloutuivat kuin huomaamatta parissa illassa. Kirjoneule on niin koukuttavaa, vielä yksi kerros, vielä yksi, vielä yksi...


Täällä odotetaan jo perjantaita, jolloin saa karistaa arjen kiemurat hetkeksi mielestään ja suunnata kohti Tamperetta ja Kädentaito-messuja. Meillä on Heidin kanssa varattuna oikein yön yli reissu, perjantaina jo kulmille, yö nukkuen ilman väliherätyksiä ja lauantaina heti aamusta messuilemaan. Sitä odotellessa jaksaa tämän viikon.

Mukavaa viikon alkua kaikille!

Terveisin,
Tiina

1 kommentti:

  1. Noi on kyllä niin ihanat!

    Sun pitää joskus opettaa mua tekemään kirjoneuletta. Ehkä tänään illalla hotellilla tai huomenna messuilla?

    VastaaPoista